18 Ağustos 2015, Salı Güncelleme: 20 Ağustos 2015, Perşembe

Çocukla Seyahat İndirimleri

Şehirler arası otobüste kimlere yüzde 50 indirim uygulanır?

Çocuklar uçakla ve otobüsle seyahat ederken yararlanabileceğiniz indirimlerden haberdar mısınız?

Şehirler arası yolcu otobüslerinin çalışma düzeni Karayoları Taşıma Yönetmeliğinde düzenlenmiştir.
Söz konusu bu yönetmeliğin "Yolcu Bileti" başlıklı 48'inci maddesi 19/11/2006 tarihinde değişmiş ve aşağıdaki iki bent maddeye eklenmiştir.
MADDE 12 ? Aynı Yönetmeliğin 48 inci maddesine (g) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (h) ve (ı) bentleri eklenmiştir.
"h) 6 yaşın altında olan çocuklar yolcu bileti düzenlenmeksizin kucakta seyahat edebilirler. Bunlar için ayrı koltuk talep edilmesi halinde, bilet ücreti %50 indirimli düzenlenir.
ı) 6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltukta seyahat etmesi zorunlu olup, 6-12 yaş arası çocuklar ile yaş şartı aranmaksızın özürlüler için bilet ücreti % 50 indirimli düzenlenir."
Yukarıdaki düzenlemeye göre gerek özürlüler için gerekse de 6-12 yaş arası çocuklar için yüzde 50 indirim uygulanması zorunludur. Konuya ilişkin denetim Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

Bu hakkınızı kullanmayı unutmayın.


THY çocuk indirimi yapıyor


THY'nın iç hat uçuşlarında 2. yaşını kutlamış fakat henüz 12. yaşını kutlamamış olan çocuk yolculara ücret sınıfına bağlı olarak % 10 veya % 15 oranında çocuk indirimi yapıyor. Bilet düzenlenme esnasında çocuğun yaşını, nüfus cüzdanı veya başka bir resmi belgeyle belgelemeniz gerekiyor. Dış hat uçuşlarda ise ancak uygulanacak ücretin kuralları izin veriliyorsa çocuk indirimi uygulanıyor. Detaylı bilgi için Türk Hava Yolları Satış Ofisi'ne veya yetkili bir seyahat acentesine başvurabilirsiniz.

ETİKETLER:
  • cocukla-seyahat ,
  • cocuk-indirimi ,
  • cocukla-seyahat-indirimi ,
  • minika-cocuk-kulubu ,
BİZE ULAŞIN